Apel gradonačelnice Pančeva

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović apeluje na odgovorne da prestanu da ignorišu višednevno zagađenje vazduha u tom gradu.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

13:02

Default images

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović zatražila je danas od nadležnih da preduzmu konkretne mere za sprečavanje daljeg zagađenja vazduha koji ugrožava elementarne životne uslove i zdravlje građana. Ona je u saopštenju zatražila i da o preduzetim merama, bez odlaganja, bude obaveštena javnost.

"Sinoćna situacija sa zagađenjem vazduha u Pančevu predstavlja vrhunac višednevne kontaminacije životne sredine. Apsolutno je nedopustiva činjenica da se svi odgovorni ponašaju kao da je sve u redu”, navela je Martinovićeva.

“Ovakvo postupanje svih nadležnih aktera smatram potpuno bezobzirnim i neodgovornim prema građanima Pančeva i prema gradu u celini", ukazala je ona.

Martinovićeva je zatražila od poslovodstava fabrika iz južne industrijske zone da odmah počnu da se odgovorno ponašaju i zaustave dalje zagađivanje.

"Pančevo više neće tolerisati ignorisanje realnosti od svih ključnih aktera u ovom procesu, kako u pogledu zagađenja, tako i u pogledu informisanja javnosti", navela je gradonačelnica.
Ona u ime građana Pančeva zahteva da odgovorni preduzmu hitne mere kojima će se sprečiti dalje ugrožavanje elementarnih životnih uslova i zdravlja građana, kao i da o tim merama bez odlaganja bude obaveštena i javnost.

Martinovićeva je najavila da će, počev od danas, do preduzimanja konkretnih mera za sanaciju nastale situacije, svakodnevno insistirati na odgovornosti svih činilaca uključenih u problem zagađivanja životne sredine u Pančevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: