Banjaluka: Zatvoren centar "Pevec"

Radnici agencije "Alfa sekjuriti" u Banjaluci su zatvorili tržni centar "Pevec" po nalogu vlasnika Zdravka Peveca i sprečili zaposlene da uđu u centar.

Izvor: Beta

Petak, 27.11.2009.

11:14

Default images

Na ulazu u taj tržni centar istaknuto je obaveštenje da je centar do daljeg zatvoren i da će radnici o svemu biti obavešteni. Stotinak radnika koji su došli u prvu smenu traže da im se obrati neko iz rukovodstva kompanije i objasni o čemu se radi.

"Pevec" grupa koja je u velikim finansijskim problemima i kojoj su banke otkazale dalje kreditiranje zbog nemogućnosti da izmiruje svoje redovne obaveze u prvom polugođu ove godine beleži pad prometa od 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zbog nagomilanih dugova te hrvatske kompanije koji su dostigli 260 miliona evra, više od mesec dana se na inicijativu banaka i dobavljača traži rešenje za isplatu potraživanja dok pojedini mediji navode da se još traži model kako preduzeće ne bi otišlo u stečaj.

Tržni centar "Pevec" u Banjaluci otvoren je u jesen prošle godine i u njemu je zaposleno oko 200 radnika.

"Pevec" u Srbiji ima jedan veliki tržni centar u Beogradu na Pančevačkom putu otvoren krajem prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: