Jugosfera- projekat budućnosti?

Srpska asocijacija menadžera 30. novembra u "Hajatu" organizuje skup na kojem će se baviti pitanjima zajedničke privredne budućnosti zemalja bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

01:37

Default images

Na jednom od panela, koji nosi naziv "Jugosfera – projekat budućnosti ili utopija?", uspešni privrednici iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije pokušaće da odgovore na pitanja od značaja za razvoj svake pojedinačne zemlje sa područja bivše Jugoslavije, ali i čitavog regiona.

Jedno od glavnih pitanja biće po čemu se ovaj prostor, koji ugledni britanski magazin “Ekonomist” krsti imenom Jugosfera, razlikuje od nekih drugih regiona, ili od EU, i koje su to centripetalne sile koje ovde deluju i svojim dejstvom homogenizuju ovaj prostor na način koji nikada neće biti moguć u EU, bez obzira na stepen povezanosti koji bude ostvarila među svojim članicama.

Prema mišljenju koje zastupa magazin “Ekonomist“, koreni Jugosfere su u zajedničkim iskustvima, trgovini i poslovanju.

Upravo to će biti neke od tema skupa koji organizuje Srpska asocijacija menadžera, jer interesno orijentisana privredna saradnja treba da bude prioritet svim zemljama u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: