Gračanica: Protest zbog izbora

Pristalice i predstavnici više srpskih stranaka protestovali su u Gračanaci zbog navodnih nepravilnosti na lokalnim izborima na Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

17:09

Default images

Stotinak predstavnika i pristalica više stranaka i udruženja Srba sa centralnog Kosova održalo je u Gračanici polučasovni protest, tvrdeći da su rezultati lokalnih kosovskih izbora 15. novembra u novoj opštini “falsifikovani” i da je izvršena “izborna krađa”.

Kandidat za predsednika opštine Gračanica i predsednik Srpskog pokreta otpora (SPOT) Momčilo Trajković je na skupu kazao da je on početak njihove političke i pravne borbe.

Grupa srpskih političara traži poništavanje rezultata izbora i njihovo ponavljanje.

Ako se to ne ostvari, kako najavljuje Slaviša Petković, predsednik Srpske demokratske stranke, sledeći korak su protesti u Prištini.

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je sinoć zvanične rezultate izbora za predsednike opština na Kosovu, prema kojima je kandidat Samostalne liberalne stranke Bojan Stojanović pobedio u prvom krugu izbora za predsednika opštine Gračanica, te da ponavljanja izbora u Gračanici neće biti.

Nebojša Perić iz Građanske inicijative kaže da oni nisu dobili odgovor CIK-a na uložene primedbe, niti zvanične rezultate.

Prema podacima grupe političara za predsednika opštine Gračanica izašlo 4 360 glasača, a u kutijama je bilo 3 520 glasova.

Obrazloženje CIK-a, kazao je Trajković, jeste loše brojanje glasova.

Današnje okupljanje u Gračanici je proteklo bez incidenata, a učesnici protesta su nakratko blokirali saobraćaj na putu Priština – Gnjilane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: