"Neadekvatan odnos prema Skupštini"

Politički analitičari i sociolozi ocenili su incident u Skupštini kao dokaz o nepostojanju adekvatnog odnosa prema institucijama.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2009.

19:49

Default images

Podsetimo, poslanica radikala Gordana Pop Lazić cipelom je gađala predsedavajuću parlamenta Gordanu Čomić. Prema rečima sociologa Ratka Božovića, taj čin predstavlja dokaz o nepostojanju adekvatnog odnosa prema institucijama, ali i prema gledaocima koji prate prenos zasedanja.

"To nam potvrđuje da ne možemo govoriti o stagnaciji u političkom polju, već o regresiji, ponavljanju onog što je bilo i rđavoj beskonačnosti", dodao je Božović ocenivši da taj incident dovodi u pitanje svaku meru političkog ponašanja.

Nasilje koje je, kako je rekao, odavno prisutno u republičkom parlamentu, dolazilo je uglavnom od radikala.

Sa Božovićem se u oceni da "vuk dlaku menja, ali ćud ne", složio i sociolog Vladimir Vuletić, koji je napomenuo da je današnji incident već viđen.

"Ponovnim potpuno nerazumnim ponašanjem od ličnosti koje su i do sada bile zadužene za skandale pokušava se privući pažnja javnosti", rekao je Vuletić ocenjujući da je takvo ponašanje kontraproduktivno.

Politički anaitičar Zoran Stojiljković ukazao je da takvo ponašanje neće doprineti komunikaciji u parlamentu.

"Bez obzira na potrebu da se marketinški gradi nastup i da se prave asocijacije sa nečim na šta deo politčke publike u Srbiji pozitivno reaguje, to ne bi trebalao da bude paksa u parlamentu", zaključio je Stojiljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: