Saradnja Srbije i DCAF-a

Ministar policije Ivica Dačić potpisao je, u ime Srbije, protokol sa ženevskim Centrom za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2009.

13:59

Default images

Time je Srbija postala prva zemlja zapadnog Balkana koja će poslati svog oficira za vezu MUP-a u regionalni centar DCAF-a u Ljubljani, izjavio je direktor te organizacije Teodor Vinkler.

"Saradnja između Srbije i DCAF-a ne bi mogla biti bolja", istakao je Vinkler, nakon što je sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem potpisao protokol o upućivanju oficira za vezu MUP-a Srbije u regionalni centar DCAF-a u Ljubljani.

Vinkler je podsetio da je ta saradnja započela još 2000. godine i da obuhvata sve oblasti policijske saradnje - koja uključuje i pograničnu policiju.

"Videli smo izvanredne primere ove saradnje na ministarskoj konferenciji koju je organizovalo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu, u proleće ove godine, a na kojoj je bilo 250 učesnika i gde je istaknut visok stepen regionalne saradnje."

"Dva stuba su pogranična policijska saradnja i Bečka konvencija o policijskoj saradnji", rekao je on.

"Veoma smo zadovoljni time što možemo sa ministrom Dačićem da razgovaramo o novim mogućnostima naše saradnje", dodao je Vinkler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: