U napadu pirata poginuo mornar

U napadu pirata na naftni tanker kod obala zapadnoafričke države Benin poginuo je jedan mornar iz Ukrajine, dok su dva člana posade povređena.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2009.

20:28

Default images

Komandant mornarice Maksim Ahojo je rekao da su pirati napali tanker koji je plovio pod liberijskom zastavom. On je naveo da je tanker imao 24 člana posade, većinom iz Ukrajine i dodao da ne zna koliko je bilo pirata, ali da misli da su neki iz susedne Nigerije. Pirati nisu uspeli da zauzmu brod.

Premda su Rog Afrike i Somalija poznati kao problematični zbog napada pirata, stručnjaci kažu da je Nigerija skoro podjednako opasna za plovidbe.

Zvaničnici Međunarodnog pomorskog biroa iz Londona kažu da veruju da je 2009. godine u Nigeriji bilo piratskih napada koliko i u Somaliji, ali da su oni manje prijavljivani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: