GSP: 53 napada na vozače ove godine

Od početka godine zabeležena su 53 napada na vozače GSP "Beograd" i 120 slučajeva kamenovanja, saopšteno je iz tog preduzeća.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.11.2009.

19:44

Default images

Napadači na vozače su identifikovani samo u 13 incidenata, a vinovnici napada na vozila su otkriveni tek u pet slučajeva. Najviše napada na vozače i vozila bilo je u septembru - vozači su napadnuti sedam, a vozila 15 puta, navedeno je u saopštenju.

Savetnica generalnog direktora GSP "Beograd" Slavica Stevanović izjavila je da su štete nanete vozilima višestruke.To su najčešće razbijena stakla, polomljeni nosači vrata, retrovizori, držači i rukohvati, isečena tapacirana sedišta i ispisana unutrašnjost i spoljašnjost vozila.

"Sve ove štete iziskuju veliko ulaganje novca, ali i vreme za popravke, jer vozila moraju biti isključena iz saobraćaja, tako da svi trpimo posledice", istakla je Stevanović.

Kada su u septembru navijači ubacili zapaljenu baklju u autobus na liniji 53, uništena su stakla u vrednosti od 60.000 dinara, a autobus je dva dana bio na popravci. U napadu na autobus broj 17 nedavno je polomljeno specijalno staklo na čiju se nabavku čekalo sedam dana.

Ako se zna da dnevni gubitak po autobusu koji je van saobraćaja iznosi 28.000 dinara, onda je GSP "Beograd" pretrpelo štetu od 196.000 dinara, zaključila je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: