Suđenje Šešelju od 12. januara

Suđenje Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom biće nastavljeno 12. januara 2010., saopštio je predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2009.

17:00

Default images

Pretresno veće, istovremeno je odbilo zahtev tužilaštva za dodatno vreme za izvođenje dokaza protiv Šešelja. Kako je rekao sudija Antoneti, proces će biti nastavljen saslušavanjem jedinog preostalog svedoka optužbe pod pseudonimom VS-037.

Pretresno veće je pozvalo tužioce da odustanu od iskaza još tri svedoka, zato što je ocenilo da njihovo svedočenje nije neophodno.

Sudije će, zatim, saslusati još šest osoba koje će biti svedoci pretresnog veća, precizirao je predsedavajući Antoneti.

Po rečima sudije, do kraja dokaznog postupka protiv Šešelja, tužilaštvu je ostalo 5,5 sati, a možda i manje, ali će tužioci imati dovoljno vremena da ispitaju preostalog svedoka.

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. Proces, koji je počeo u novembru 2007., prekinut je u februaru, na zahtev optužbe, posle tvrdnje jednog od svedoka da mu je prećeno.

Tribunal je o tim tvrdnjama sproveo poverljivu istragu, čiji detalji nisu bili dostupni javnosti. Sudija Antoneti danas nije pomenuo ishod istrage, osim što je naznačio da su neki delovi odluke i dalje poverljivi i da neće biti dostupni čak ni optuženom Šešelju.

Šešelj je u pritvoru Haškog tribunaal od kraja februara 2003., kada se dobrovoljno predao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: