ZR: Ukinuto rešenje o istrazi

Vanraspravno veće Okružnog suda u Zrenjaninu ukinulo je rešenje o sprovođenju istrage protiv bivšeg gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića i Davida Dimkića.

Izvor: Beta

Utorak, 24.11.2009.

16:35

Default images

To pitanje vraćeno je istražnom sudiji na ponovno razmatranje. Kako je saopštio advokatski tim Gorana Kneževića, u pitanju je istraga o navodnoj zloupotrebi službenog položaja prilikom isplata zarada zaposlenima u opštinskoj upravi Zrenjanina, dok je Knežević bio na čelu opštine.

Kneževićev branilac advokat Vićentije Darijević rekao je tim povodom da je vanraspravno veće donelo zakonitu odluku i da očekuje da će istražni sudija, nakon saslušanja osumnjičenih, pravilno odlučiti u vezi istrage.

Zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem na teritoriji Zrenjanina, od septembra se pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu sudi Kneževiću i još 20 osoba optuženih za zloupotrebe službenog položaja, primanje i davanje mita.

Do početka suđenja osim Kneževića i Ivana Devića svi su se branili sa slobode, a odlukom sudskog veća kojim predsedava Maja Kovačević Tomić njima je 4. Novembra ukinut pritvor.

Knežević i Dević proveli su u pritvoru 13 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: