Osuđeni za ubistvo devojčice

Okružni sud u Beogradu osudio je Mališu Jevtovića na 40 godina zatvora, a Anu Filipović na 37 godina zatvora zbog ubistva njene ćerke Katarine Janković.

Izvor: Beta

Utorak, 24.11.2009.

15:57

Default images

"Kazna je srazmerna delu. Sud je našao da su optuženi izvršili krivično delo na način opisan u optužnici i da su postupali sa umišljajem", rekao je sudija Aleksandar Trešnjev po izricanju presude. Jeftović je osuđen za teško ubistvo a Ana Filipović za pomaganje pri teškom ubistvu.

Trešnjev je rekao da je sud na osnovu izvedenih dokaza utvrdio da je Jevtović 17. jula 2005. godine u Zvezdarskoj šumi u Beogradu na surov način ubio trogodišnju devojčicu, a da se pre toga, u periodu od 48 sati, seksualno iživljavao nad njom, tukao je i naneno joj brojne povrede po celom telu.

Sudija je naveo da je Jevtović bio svestan svoga dela.

Trešnjev je dodao da je Ana Filipović sa umišljajem pomagala Jevtoviću, prikrivala tragove njegovih dela i puštala ga da sam sa devojčicom ide u šumu, a zatim pred svojim roditeljima prikrivala povrede male Katarine.

Pre izricanja presude Jevtović je više od 3,5 sata iznosio završnu reč u kojoj je zatražio da bude oslobođen zbog nedostaka dokaza.

Jevtović i Ana Filipović ranije su pred Okružnim sudom osuđeni na iste kazne ali je Vrhovni sud tu presudu ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje.

Optuženi imaju pravo žalbe u roku od 15 dana nakon što im bude uručena presuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: