Niskobudžetni letovi Niš - Bolonja

Gradonačelnik Niša i predstavnici italijanske avio-kompanije "Vind džet" potpisali su ugovor koji obezbeđuje loukost letove sa niškog aerodroma do Bolonje.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2009.

23:37

Default images

Posle višemesečnih pregovora sa Italijanima ugovor je potpisan i prvi let do Bolonje zakazan je za 25. decembar. Dovođenje ovakvih avio-prevoznika za gradonačelnika Niša Miloša Simonovića predstavlja razvojnu šansu za grad Niš i čitav region.

Direktor aerodroma "Konstantin Veliki “ kaže da je interesovanje avio-kompanija koje žele da lete sa niškog aerodrome povećano od kada je "Jat“ ukinuo svoju liniju do Ciriha.

Dok se ne potpišu ugovori sa još nekim kompanijama, letovi preko Italije biće prilagođeni putnicima koji žele da odu i do drugih evripskih destinacija.

Italijani će organizovati obuku za radnike niškog aerodroma i za turističke agencije u Nišu sa kojima će sarađivati.

Cena karte još nije određena, ali je najavljeno da će biti veoma povoljna.

"Trenutno ne mogu da vam kažem precizno kolika će biti cena karte. U pregovorima smo sa predstavnicima Niša kako bismo definisali cenu. To će zavisiti i od komercijalizacije ovog leta, od interesovanja putnika i putničkih agencija. Uostalom, mi jesmo lou kost kompanija i počećemo sa najnižom mogućom cenom” , rekao je Masimo Polimeni, komercijalni direktor "Vind džeta".

Pregovori sa drugim avio-kompanijama se nastavljaju, a već u petak u Niš dolaze predstavnici "Jata".

"Jat" je prošlog meseca ukinuo letove na relaciji Niš – Cirih – Niš, a u Nišu je ovaj potez tada ocenjen kao olakšavajuća okolnost zbog monopola koji je ova kompanija imala.

Sa niškog aerodroma se uskoro očekuju letovi "Montenegro erlajnsa" do Ciriha i Podgorice, za koje je su domaće vazduhoplovne vlasti već dale dozvolu, ali se čeka dozvola Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: