Tadić: Budžet i nove perspektive

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbija, i u uslovima ekonomske krize koja je pogodila svet, uspeti da budžetom za 2010. godinu otvori nove perspektive.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

15:00

Default images

Posle obilaska vojne baze "Jug" kraj Bujanovca, Tadić je u izjavi novinarima rekao i da će se sa izlaskom iz krize tokom 2010. godine, u 2011. otvoriti perspektive za podizanje životnog standarda i boljeg kvaliteta života za naše građane. "Ne možemo očekivati da 2010. bude godina punog prosperita, jer ćemo još osećati posledice krize", rekao je Tadić.

Predsednik Republike je ukazao da će posledice krize osećati sve državne institucije, navodeći istovremeno da veruje da smo najgore prošli, a da sada sledi rast i napredak.

Tadić je podsetio na statističke podatke o rastu naše privrede u poslednjem tromesečju ove godine, dodajući da je i to deo naše stabilne i prosperitetne razvojne politike.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković prošle nedelje je rekao da vlada trenutno intenzivno radi na budžetu za 2010. godinu, u kojem će biti planiran konsolidovani deficit na nivou sektora države od četiri odsto BDP.

Cvetković je precizirao da je u budžetu za 2010. godinu planiran deficit od oko 104 milijarde dinara, odnosno oko 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: