Brozov unuk na čelu komunista

Nova Komunistička partija, koju predvodi unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz, oformljena je na kongresu ove partije u Novom Sadu.

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2009.

16:49

Default images

Josip Joška Broz očekuje da im se pridruži 14 manjih stranaka komunističke orjentacije. Na kongresu su se okupile partije komunističe orjentacije koje će zajednički delovati, a sve sa ciljem da se vrati dostojanstvo omladini, selu, radnicima i porodici.

Joška Broz kaže da se njihovoj partiji pored članova nekadašnjeg Saveza komunista priključuje i veliki broj mladih.

“Troškovi koji se prave na račun ovog naroda su neprihvatljivi. Hvale se da prave puteve, kanalizacije, a to sve rade od naših para. Treba da se hvale da su nešto uradili kada budu to finansirali iz sopstvenih džepova a ne od narodnih para“, porčio je Broz.

On napominje da se ideologija Kominističke partije neće menjati i da oni koji kritikuju režim Josipa Broza zapravo ne vide da je to bila politika prava na život i porodicu.

“To je ideologija i Evropske unije ali nećemo po svaku cenu prihvatiti ucenjivanje Unije. Mi se borimo za poštovanje istorije i ne diramo ništa što je tuđe ali isto tako niko ne treba da dira ono što je moje“, kazao je on.

U komunsitičku partiju priključili su se i nezavisne socijaldemokrate Vojvodine sve sa ciljem da društvo izađe iz demokratskog mraka.

Na kongresu je naglašeno da na političkoj sceni Srbije ima mesta za partiju komunističke orijentacije, pošto u Srbiji ima mnogo komunista koji su zadržali svoja ubeđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: