Usvojena rezolucija LDP-a

Evropski liberali usvojili su rezoluciju LDP-a da je hapšenje haških begunaca uslov za prijem u EU, a ne za odmrzavanje Trgovinskog sporazuma, saopštio je LDP.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2009.

15:28

Default images

Kako je saopštila Liberalno-demokratska partija, rezolucija kojom se "prvi put utvrđuje da je hapšenje i izručivanje Ratka Mladića i Gorana Hadžića uslov za prijem u Evropsku uniju, a ne za odmrzavanje Trgovinskog sporazuma" usvojena je danas, na kongresu u Barseloni.

"Tu formulaciju usvojila je holandska partija 'D66', čime je prvi put jedna holandska politička stranka stala iza zahteva LDP-a da se Srbiji otvori mogućnost primene SSP-a i praktičnog podnošenja kandidature za prijem u EU, a da se tokom tog procesa okonča izručenje preostalih haških optuženika", navedeno je u saopštenju.

U LDP-u su ocenili da "usvajanje rezolucije može da ojača evropske snage u Srbiji i podigne efikasnost u okončanju saradnje koja ostaje uslov za punopravno članstvo u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: