Statut upućen Skupštini

Zakonodavni odbor Skupštine Srbije prihvatio je na današnoj sednici Predlog zakona o nadležnostima i Statut Vojvodine i uputio ih Skupštini na usvajanje.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2009.

14:53

Default images

Zakonodavni odbor je posle jednog sata rasprave ocenio da su Predlog zakona o nadležnostima i Statut Pokrajine u skladu sa Ustavom Srbije.

Član Odbora iz Demokratske stranke Srbije Jovan Palalić je tokom rasprave ponovio stav te stranke da su i Predlog Statuta i Predlog zakona o nadležnostima u suprotnosti sa Ustavom Srbije, jer se Vojvodini, kako je naveo, daju nadležnosti veće od onih koje su predviđene Ustavom Srbije.

Kako je naveo, u Predlogu statuta Vojvodine se govori da pokrajinska vlada utvrđuje i vodi politiku, što je, prema mišljenju Palalića, neustavno jer samo republička vlada ima ovlašćenja za to.

Palalić je zamerio i što se, kako je naveo, Statutom Vojvodine definiše imovina te pokrajine iako bi to, kako je rekao, trebalo da bude učinjeno zakonom o javnoj svojini.

Član Zakonodavnog odbora iz Demokratske stranke Srđan Miković odbacio je tvrdnje poslanika iz DSs-a navodeći da je Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine u skladu sa Ustavom Srbije.

Zakonodavni odbor je danas trebalo da Ustavnom sudu Srbije da mišljenje povodom inicijative za ocenu ustavnosti izmena Zakona o javnom informisanju, ali je ta tačka skinuta sa dnevnog reda. To pitanje bi trebalo da bude na nekoj od narednih sednica Odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: