Đorđeviću šest godina zatvora

Veće sudija Euleks-a u K. Mitrovici osudilo je Predraga Đorđevića na šest godina zbog pokušaja teškog ubistva i izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

19:45

Default images

Đorđević je 14. juna 2008. godine u južnom delu Kosovske Mitrovice, na tamošnjoj džamiji istakao zastavu sa krstom i četiri ocila, a nakon toga ispred policijske stanice u tom delu grada pucao na policajce i jednog pripadnika Kosovske policijske službe teško ranio

Suđenje je, prenosi Euleks, proteklo bez većih problema i zaključeno je nakon 15 ročišta, tokom kojih je saslušano 27 svedoka.

Đorđević (30) je iz sela Skržuti kod Užica. Optužen je bio i za krivično delo terorizam, ali je specijalni tužilac Euleksa odustala od gonjenja I za tu krivicu.

Euleks ocenjuje da ovo suđenje predstavlja značajan korak ka ponovnom uspostavljanju pune administracije pravosuđa u Okružnom sudu u Mitrovici.

Euleks je, ističu iz ove misije, snažno posvećen postizanju ovog cilja i zbog toga smatra da postoji vrlo hitna potreba da se lokalno pravosuđe u poptunosti uključi u ovaj projekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: