Odsustvo ako se zatvore obdaništa

Ukoliko zbog epidemije novog gripa budu morala da se zatvore novosadska obdaništa, roditelji koji rade u gradskim preduzećima i upravama dobiće plaćeno odsustvo

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

18:11

Default images

Ovom odlukom nisu obuhvaćeni oni koji rade kod privatnika, a gradonačelnik kaže da preporučuje svim poslodavcima da primene ovu meru i na svoje zaposlene.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da na zahtev zaposlenog koji ima dete staro do sedam godina i koje je upisano u Predškolsku ustanovu, treba da mu se odobri plaćeno odsustvo sa rada do ponovnog otvaranja predškolskih ustanova.

Ova odluka Gradskog veća ne odnose se na privatna i druga preduzeća kojima grad nije osnivač.

Novosađani kažu da je ovakva odluka grada dobra ali se slažu da ona treba da se primeni i na one građane koji rade kod privatnika.

Prema podacima gradske Komisije za praćenje epidemije gripa nema povećanja broja pacijenata sa simptomima novog gripa, a prisustnost dece u vrtićima je duplo veća nego što je to bilo prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: