Đorđe Ivanov ne dolazi na prijem

Kabinet predsednika Makedonije ocenio je kao "nesrećnu" izjavu šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića da Beograd podržava Grčku u vezi spora oko imena Makedonije

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

17:04

Default images

Kako se navodi u izveštaju makedonske agencije, predsednik Makedonije Đorđe Ivanov je u znak protesta otkazao učešće na prijemu koji je Jeremić organizovao za diplomate koje su došle u Beograd da prisustvuju sahrani patrijarha Pavla.

Agencija MIA dodaje, da je Ivanov prisustvovao sahrani patrijarha Pavla na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića, ističući da će i pored otkazivanja učešća na prijemu koji je organizovao ministar Jeremić, Ivanov kasnije danas imati susret sa Tadićem.

Ivanov se sreo sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, koji je takođe prisustvovao sahrani patrijarha Pavla, sa kojim je razgovarao o procesu integracija u EU, dodaje makedonska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: