Slovenija: Referendum o sporazumu

Vlada Slovenije se izjasnila za referendum o arbitražnom sporazumu sa Hrvatskom o granici, na kom će građani reći da li pristaju da ga parlament ratifikuje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.11.2009.

15:17

Default images

"Pošto se radi o važnom pitanju, vlada smatra da je primereno dobiti mišljenje građana da li takav sporazum treba ratifikovati", istakao je ministar spoljnih poslova Samuel Žbogar, naglašavajući da će, uprkos savetodavnom karakteru referenduma, "vlada u celosti poštovati njegov ishod".

Žbogar je naglasio i da je ovakav pristup vlade "u skladu sa zakonskom i demokratskom tradicijom", prenela je agencija STA.

O raspisivanju referenduma i formi referendumskog pitanja odlučiće slovenački parlament, a nakon toga će tekst sporazuma u celini biti objavljen u medijima i dostupan glasačima.

Arbitražni sporazum o granici, premijeri Slovenije i Hrvatske, Borut Pahor i Jadranka Kosor, potpisali su u Stokholmu 4. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: