Uskoro otvaranje 2 deonice Koridora

Dve deonice od po 10 kilometara autoputa Beograd-Horgoš, na Koridoru 10 biće otvorene 29. novembra, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.11.2009.

17:35

Default images

Time će za ovu godinu biti završeni planovi Vlade Srbije na izgradnji te važne saobraćajnice. Prilikom obilaska radova na tim deonicama, ministar Mrkonjić je preneo molbu radnika da te saobraćajnice otvori predsednik Srbije Boris Tadić. On se nada da će na otvaranje doći i ostalo državno rukovodstvo kako bi, kako kaže, proslavili radnu pobedu građevinara.

"Čuli ste šta kažu ljudi koji rade neposredno na gradilištima, oni su predložili da 29. novembra u 12 sati pustimo saobraćaj na ove dve deonice. Dakle, od 28 do 38 kilometra i na drugoj deonici, od 98 do 108 kilometra. Pustićemo saobraćaj, proćiće prvi automobili…Naravno, to je završetak ovogodišenjeg plana Vlade Srbije na realozaciji Koridora 10", rekao je Mrkonjić.

"Time je plan za ovu godinu ispunjen. Završeni su glavni projekti, a završava se i eksproprijacija", rekao je ministar za infrastrukturu.

Govoreći o budućim planovima, Mrkonjić je najavio da će sledeće godine na Koridoru 10 prva biti rađena deonica oko Dimitrovgrada.

"Tender je raspisan, završava se 26. novembra. Otvorićemo tender i tu će biti dva lota data izvođačima. Jedan se odnosi na autoput, samu kolovoznu konstrukciju, a drugi se odnosi na mostove. Tunele ćemo malo zadržati, imamo tu nekih tehničkih problema", objasnio je ministar.

Što se tiče severnog kraka Koridora 10, Mrkonjić je najavio da će biti nastavljeni radovi na deonici od 38. do 49. kilometra, od granice sa Mađarskom ka Novom Sadu, za koju je već raspisan tender, napominjući da će tu radovi početi odmah posle Nove godine.

Mrkonjić je rekao da očekuje da će radovi na Koridoru 11 početi na proleće i da će u budžetu za 2010. godinu biti oko desetak milijardi dinara za početak realizacije tog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: