Kongo: Avion izleteo sa piste

Putnički avion je skliznuo sa piste i sleteo na okamenjenu lavu oko aerodroma Goma u istočnom Kongu, pri čemu je 20 ljudi povređeno, javila je radio stanica UN.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

18:28

Default images

Avion kompanije CAA (Compagnie Africained'Aviation) leteo je iz prestonice Kinšase za grad Goma, a putnici, kojih je prema nezvaničnim podacima bilo 117, upozorili su posadu na guste oblake, javio je radio Okapi. Među putnicima je bio i guverner provincije Severni Kivu, ali nije povređen, rekao je jedan zvaničnik UN.

Vulkanska erupcija je 2002. godine skratila pistu na aerodromu Goma, sa oko tri kilometra na oko kilometar i po, a lokalne vlasti još nisu uklonile lavu.

U Kongu je, prema podacima Mreže za vazduhoplovnu bezbezdnost zabeleženo najviše teških avionskim nesreća u Africi od 1945. godine.

Avionski prevoz je nezamenjiv u ovoj prostranoj zemlji, koja ima samo oko 500 kilometara asfaltnih puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: