Bin Ladenov sin želi posao u UN

Sin najozloglašenijeg teroriste Osame bin Ladena, Omar bin Laden, želi da bude "u poziciji da promoviše mir", te navodi da bi posao u UN bio "idelan" za to.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

17:48

Default images

U intervjuu "Nju stejtsmenu", četvrti sin najtraženijeg čoveka na svetu izjavio je da "strasno želi da pokuša da zaustavi nasilje". Upitan da li planira da se bavi politikom ili nekim javnim poslom, Omar bin Laden je odgovorio da ne veruje da bi bio dobar političar jer ima naviku da govori istinu, čak i onda kada je to protivno njegovim interesima.

"Želeo bih da budem u poziciji da promovišem mir. Verujem da bi Ujedinjene nacije bile idealne za mene", istakao je on, dodajući da je prekinuo svaki kontakt s ocem još u aprilu 2001.

"Otac nikada nije od mene tražio da se priključim al-Kaidi, ali mi je rekao da sam izabran da nastavim njegovo delo. Bio je razočaran kada sam mu rekao da nisam stvoren za takav život. Ne volim neslogu i nasilje", dodao je Omar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: