Preporuka i školama da ne rade

Ministarstvo prosvete preporučilo je školama i fakultetima da sutra bude neradan dan, zbog sahrane patrijarha srpskog Pavla.

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2009.

11:48

Default images

Preporuka se odnosi na celu Srbiju, a ne samo na Beograd, gde se održava sahrana. O preporuci se izjašnjava svaka škola pojedinačno, rečeno je u resornom ministarstvu. Preporuka se odnosi na osnovne i srednje škole i fakultete i takvu odluku Ministarstvo prosvete donelo je na osnovu zaključka Vlade Srbije.

Vlada je usvojila zaključak kojim se preporučuje svim poslodavcima u zemlji da zaposlenima sutra, na dan sahrane patrijarha Pavla, omoguće plaćeno odsustvo.

Patrijarh Pavle biće sahranjen sutra u 13 sati na groblju manastira Rakovica, a pre sahrane održaće se liturgija i opelo u Sabornoj crkvi i Hramu svetog Save.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: