Zamena zemljišta na Koridoru 10

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je ugovore o zameni 26,7 hektara poljoprivrednog zemljišta na trasi Koridora 10 u Subotici.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

11:05

Default images

U saopštenju ministarstva se precizira da je ministar poljoprivrede Saša Dragin potpisao sedam ugovora o zameni zemlje, čime je u državnu svojinu prešlo 26,7 hektara i tako rešeno oko dva i po kilometra trase Koridora 10 u okolini Subotice, i to administrativnim prenosom, a ne eksproprijacijom.

Ugovori su potpisani sa pravnim licima i Katoličkom crkvom, koji su vlasnici zemlje na obilaznici oko Subotice.

Time je na obilaznici oko Subotice, kako je istaknuto, država postala većinski vlasnik zemlje, a ostalo je ugovaranje daljih zamena sa fizičkim licima.

Ministar Dragin je naveo da će Ministarstvo nastaviti intenzivno da radi na poslovima zamene poljoprivrednog zemljišta na svim delovima trase Koridora 10, nudeći zamenu celih ili delova parcela, tako da svi oni kojima je poljoprivreda osnovna delatnost mogu da nastave nesmetano njome da se bave, jer će biti obeštećeni na najbolji način.

Po sličnim principima zamene Ministarstvo poljoprivrede učestvuje i u postupku eksproprijacije poljoprivrednog zemljišta u privatnoj svojini, dodao je Dragin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: