SAD ljute zbog jevrejskih naselja

Bela kuća reagovala ljutito na najnoviji plan Izraela da izgradi 900 novih stambenih jedinica u jednom kvartu u istočnom Jerusalimu, prenose izraelski mediji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.11.2009.

22:29

Default images

Portparol Bele kuće Robert Gibs je u saopštenju izrazio razočarenje "odlukom jerusalimskog komiteta za planiranje da odobri širenje kvarta Gilo u Jerusalimu".Ranije u toku dana je objavljeno da je odobrena izgradnja, iako su se SAD posebno usprotivile baš tom planu.

"U vreme kada mi radimo na obnovi pregovora, takve akcije otežavaju naše napore da uspemo. Ni jedna strana ne sme ulagati napore ili preduzimati akcije koje mogu jednostrano da predodrede pregovore," rekao je portparol Bele kuće.

Istovremeno je izraženo protivljenje zbog drugih akcija Izraela u Jerusalimu, uključujući iseljavanje Palestinaca i rušenje palestinskih kuća.

"Naša pozcija je jasna- status Jerusalima je pitanje konačnog statusa koje mora da se reši kroz pregovore između dve strane," rekao je Gibs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: