Smenjen gradonačelnik Sombora

Somborska skupština smenila je gradonačelnika i predsednika lokalnog parlamenta.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

18:58

Default images

Inicijativu za smenu Dušana Jovića pokrenula je Demokratska stranka, čiji je on član. U toj stranci kažu da je razlog smene Jovićev odlazak na drugu funkciju, ali on to demantuje. Novi gradonačelnik Sombora je bivši predsednik gradskog parlamenta Nemanja Delić.

U gradskom DS-u kažu da je razlog smene gradonačelnika i prvog čoveka lokalnog parlamenta restrukturiranje gradske uprave, ali i Jovićev prelazak na novu funkciju u Novom Sadu.

Iako se nezvanično moglo čuti da je inicijator smene prvi čovek lokalnih demokrata Siniša Lazić i da je u pozadini razrešenja njihov sukob, on to demantuje.

Jović kaže da ne može on da govori o razlozima njegove smene, već da to moraju obrazložiti oni koji su smenu inicirali.

Ipak navodi da nema govora o njegovom prelasku na funkciju u Novi Sad, jer da je to trebalo da se dogodi svakako bi, kaže, sam podneo ostavku.

Na pitanje da li je pozadina razrešenja sukob sa čelnikom lokalnog DS-a, Jović kaže da njega lični stavovi ne zanimaju, jer ga je izabrala skupštinska većina, a ne jedan čovek.

Tokom današnjeg zasedanja, a nakon razrešenja prvog čoveka lokalnog parlamenta, pozlilo je zameniku predsednika Skupštine, Zoranu Mileru, koji je trebalo da nastavi da vodi skupštinu.

Milera, koji je po nezvaničnim navodima bio protiv Jovićeve smene, tokom prebrojavanja glasova zamenio je najstariji odbornik Skupštine, nakon čega je za prvog čoveka lokalnog parlamenta imenovan Siniša Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: