Žbogar se nada deblokadi sporazuma

Šef slovenačke diplomatije Samuel Žbogar nada se da će doći do napretka u stavu Holandije prema dogovoru u EU o stavljanju na snagu sporazuma sa Srbijom.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

17:48

Default images

Žbogar je, u pauzi zasedanja šefova diplomatija EU u Briselu, novinarima rekao da svi čekaju i na podnošenje izveštaja tužioca Haškog suda Serža Bramerca, 3. decembra, Savetu bezbednosti UN o saradnji Beograda s Tribunalom u Hagu.

Slovenački ministar je dodao da će izveštaj Bramerca "možda biti presudan za to da se i Srbiji stavi na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je trenutno zamrznut".

"Nadajmo se otud da će i u pogledu Srbije doći do napretka od strane jedne države članice, koja oko toga ima probleme", rekao je Žbogar.

Izvori zasedanja su novinarima preneli da se ministri inostranih poslova na sastanku nisu dotakli ovog pitanja.

Istaknuto je, međutim, da je na sastanku s pažnjom primljen nagoveštaj da je u stavu holandske vlade i parlamenta došlo do pomeranja u pravcu pristanka na odmrzavanje trgovinskog dela sporazuma sa Srbijom, ako Bramerc potvrdi da Beograd čini sve što može da se i preostala dva odbegla optuženika nađu u Tribunalu u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: