Tužilaštvo: Glavašu veća kazna

Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podnelo je žalbu Vrhovnom sudu na presudu Branimiru Glavašu i još petoro osuđenih za ratne zločine, tražeći duže kazne.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.11.2009.

17:57

Default images

Na Internet stranici državnog tužilaštva danas je objavljeno da se oštrija kazna traži zbog posebno teških okolnosti dela i visokog stepena njihove krivične odgovornosti u slučajevima nazvanim "selotejp" i "garaža".

Glavaš je u maju ove godine po komandnoj odgovornosti osuđen na deset godina zatvora jer je pripadnicima Samostalne uskočke satnije naredio hapšenje, mučenje i ubistvo sedam civila srpske nacionalnosti.

Njihova tela su bačena u Dravu, a usta su im bila zalepljena selotejpom.

Osuđen je i zbog mučenja i ubistva Čedomira Vučkovića i zlostavljanja Đorđa Petrovića u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu odbranu, na čijem je čelu bio od 1991. godine.

Pre izricanja presude, Glavaš je pobegao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo takođe ima, uz hrvatsko.

Drugooptuženi Ivica Krnjak je osuđen na osam godina zatvora, Gordana Getoš Magdić na sedam, a Dino Kontić, Zdravko Dragić i Tihomir Valentić na po pet godina zatvora.

Svi su, osim Glavaša, u pritvoru, gde čekaju pravosnažnost presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: