Predao se pljačkaš iz Francuske

Toni Musulin, pljačkaš koji je početkom meseca ukrao više od 11 miliona evra, predao se policiji u Monaku, saopštile su francuske vlasti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2009.

19:14

Default images

Portparol francuske policije nije naznačio zbog čega se Musulin predao, javio je Rojters. Toni Musulin (39), radnik firme za obezbeđenje "Lumis", je 5. novembra odvezao kombi sa blizu 50 vreća sa novcem, prikupljenih u Banci Francuske, dok su njegova dvojica kolega bili u drugoj banci.

Prazno vozilo pronađeno je nekoliko sati kasnije u jednom istočnom predgrađu.

Policija je 9. novembra pronašla devet miliona evra ukradenog novca, u paketima od pet do 100 evra, u jednoj garaži u Lionu koju je Musulin iznajmio na izmišljeno ime. Istražitelji smatraju da je Musulin delovao sam i da se pripremio za bekstvo pošto je njegov stan, koji je policija obišla, gotovo prazan. Na to ukazuje i činjenica da su njegovi bankovni računi takođe bili ispražnjeni.

Musulin se prethodno žalio kako se prema njemu i ostalim radnicima loše postupa i da će "banka i šefovi platiti", rekle su njegove kolege za francuski radio posle pljačke.

Pljačka je inače odmah nazvana "savršenim zločinom" i postala je veoma popularna na Internetu. Jedna firma je čak prodavala i majice sa Musulinovim likom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: