CIK: DPK osvojio najviše glasova

Centralna izborna komisija Kosova objavila je preliminarne rezultate izbora prema kojim je na izborim održanim u nedelju najviše glasova osvojila vladajuća DPK.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.11.2009.

21:30

Default images

CIK je najavio da će sutra biti objavljeni preliminarni rezultati izbora za odbornike skupština u svih 36 kosovskih opština.Prema preliminarnim rezulatima u koje nisu uključeni rezultati glasanja poštom, DPK je pobedila u prvom krugu u pet opština, dok će se u drugom krugu takmičiti za mesta predsednika u 12 opština.

Demokratski savez Kosova pobedio je u prvom krugu u tri opštine i njegovi kandidiati će učestvati u drugom izbornom krugu u 10 opština.

Alijansa za budućnost Kosova pobedila je u četiri opštine, računajući i pobedu u Zvečanu gde je glasalo 0,75 odsto birača. Kandidati Alijanse će učestvovati u drugom izbornom krugu u osam opština.

Samostalna liberalna stranka, koju čine kosovski Srbi pobedila je u dve opštine sa srpskom većinom (Klokotu i Gračanici), dok je jedan nezavisni kandidat iz redova srpske zajednice pobednik u opštini Ranilug.

Koalicija Demokratski savez Dardanije i Alijansa Novo Kosovo je sa svojim kandidatima uspela da uđe u drugi krug izbora u tri opštine.

Nezavisni kandidat za predsednika opštine Đeneral Janković će se zajedno sa kandidatom DPK u drugom krugu takmičiti za mesto predsednika ove opštine.

Najbolje rezultate u poređenju sa onima od pre dve godine postigla je Alijansa za budućnost Kosova, koja je tada imala predsednika u dve opštine, dok je na ovim izborima u prvom krugu dobila četiri predsednička mesta i mogućnost da konkuriše za predsednike u osam opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: