Izvinjenje zbog preseljavanja dece

Velika Britanija će se izviniti što je tokom 20. veka u bivše kolonije zbog boljeg života poslala na hiljade siromašne dece, često bez znanja roditelja.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2009.

17:36

Default images

U okviru programa Deca imigranti, koji je obustavljen pre 40 godina, mnoga siromašna deca poslata su u države Komonvelta, uglavnom u Australiju i Kanadu, u nadi da će tamo živeti bolje. Međutim, deca su tamo zlostavljana, ostavljana po sirotištima ili prisiljavana da rade na farmama.

Prema podacima humanitarne organizacije Fond dece imigranata, mnoga od 7 000 dece imigranata poslatih u Australiju bila su fizički a ponekad i seksualno zlostavljana, javio je Rojters.

U okviru politike prisilnog raseljavanja, koja se vodila od 1930. do 1970. godine, nekoj od dece imigranata rečeno je da su im roditelji mrtvi, iako to nije bilo tačno, a mnogi roditelji nisu znali da su njihova deca, od kojih su neka imala samo tri godine, preseljena u Australiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: