Uhapšen mafijaški šef

Italijanska policija uhapsila je Domenika Rakulju, jednog od šefova sicilijanske mafije koji je bio u bekstvu više od 15 godina, saopštila je policija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.11.2009.

21:42

Default images

Rakulja, jedan od uticajnijih članova Koza nostre, posle najtraženijeg begunca Matea Mesine Denara, osuđen je u odsustvu na tri doživotne robije zbog ubistva i drugih zločina koji se dovode u vezu sa mafijom, preneo je Rojters.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni izjavio je da je hapšenje Rakulje "jedan od najvećih udaraca zadatih mafijškim organizacijama proteklih godina jer je on, u praksi, bio čovek broj dva u Koza nostri".

Rakulja je uhapšen u jednoj kući u blizini Trapanija, na zapadnom vrhu ostrva Sicilije i prebačen je u glavni grad tog ostrva Palermo, saopštila je policija.

Policija veruje da je Rakulja bio šef mafijaškim klanovima koji deluju u i između ova dva grada, navela je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: