Otvaranje Cepotine naredne nedelje

Komandant Kopnene vojske Vojske Srbije, general potpukovnik Ljubiša Diković, najavio je da će vojna baza Cepotina kod Bujanovca biti otvorena 23. novembra.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.11.2009.

00:52

Default images

"Posedanje vojnog kompleksa Cepotina planirano je za 23. novembar i očekujemo da otvaranju prisustvuju najviši državni organi", rekao je Diković. Diković je kazao da baza Cepotina koja će biti najveća i najmodernija vojna baza u regionu, za Kopnenu vojsku predstavlja veliki pomak u stvaranju optimalnih uslova za život i rad vojnika i starešina.

"Uslovi koje pruža baza Cepotina našim vojnicima i starešinama su u rangu uslova koje imaju najsavremenije armije sveta. To su uslovi koji obezbeđuju apsolutno sve za vrhunsku organizaciju života i rada i bitan su preduslov za kvalitetnu realizaciju zadataka", rekao je komandant Kopnene vojske Vojske Srbije čije je sedište u Nišu.

Diković je rekao da će baza kod Bujanovca imati namenu i za obučavanje vojnika za mirovne operacije i za obuku pripadnika stranih oružanih snaga.

"Dolaziće tu i druge jedinice da se obučavaju, doći će i strani inspektori da obučavaju naše snage posebno one jedinice koje smo mi deklarisali kao potencijalne snage za mirovne opracije", rekao je Diković.

Komandant Kopnene vojske je kazao da se pripandici tog vida vojske pripremaju za učešće u mirovnim operacijama.

"Dobili smo konkretne zadatke od Generalštaba i Kopnena vojska je nosilac pripreme deklarisanih jedinica za učešće u mirovnim operacijama. Jasno su određene koje će jedinice učestvovati u mirovnim operacijama u prvom periodu i mi smo te jedinice organizacijski zaokružili i odredili smo ljudstvo", rekao je Diković.

On je objasnio da se za učešće u mirovnim operacijama pripremaju jedna pešadijska motorizovana četa, vod vojne policije i vod atomsko biloške i hemijske odbrane.

Diković je ocenio da je stanje bezbednosti u Kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, stabilno i da Kopnena vojska ima odličnu saradnju sa pripadnicima MUP-a kao i sa pripadnicima KFOR-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: