Zaustavljena proizvodnja "punta"

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da će zbog zbog štete od požara u "Zastavi", privremeno biti zaustavljena proizvodnja "punta". Uzrok požara još nepoznat.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

15:19

Default images

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević, najavili su da će se uskoro znati kolika je šteta pričinjena i kada će "punto" ponovo početi da se proizvodi. Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je najavio da će Vlada učiniti sve, da se što pre ponovo pokrene proizvodnja tih automobila.

Istraga o uzrocima požara u kragujevačkoj “Zastavi” i procena štete koju je izazvao, i dalje traju.

Zbog istrage koja je u toku, eksperti kragujevačkog proizvođača automobila nisu bili u prilici da halama zahvaćenim požarom prikupe dovoljno informacija o šteti.

Direktor grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević je za B92 rekao da će, najverovatnije, prve informacije o šteti nastaloj u požaru biti saopštene u ponedeljak.

Nakon obilaska pogona fabrike, ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je da je vatra, osim linije za sklapanje ”punta”, na kojoj je izgorelo devet školjki, uništila i magacin gotovih proizvoda.
Ipak, on kaže da će ono što je uništeno moći da se popravi za nekoliko nedelja, a da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava.

“’Goša’ je vršila radove, a prema propisima naravno postoje i nadzori. Sada će istraga utvrditi ko je odgovoran i zašto”, kaže Dinkić.

“Postoje neke prve indicije da je bio ljudski faktor u pitanju, ali neka to ipak istaga utvrdi do kraja”, poručuje on.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, koji je godinama bio direktor pogona “Montaža” u kojem je izbio požar, smatra da je šteta mogla biti i znatno veća.

“Mislim da može relativno brzo da se otkloni šteta i problem i da će, po mom mišljenju, relativno brzo da krene montaža ponovo”, očekuje Stevanović.

“U suštini, zastoj će biti, a koliki, videćemo kad se sve to sanira”, kaže gradonačelnik.

Kada tim stručnjaka “Zastave” završi izveštaj o šteti, on će biti dostavljeni i menadžmentu “Fiata”, rekao je predstavnik italijanske kompanije Jadran Soldić.

“’Fijat’ će naravno učestvovati u svemu tome i pomoći na najbolji mogući način da se sve to sredi, reguliše i da fabrika nastavi da radi”, poručuje Soldić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: