Dačić: Uhapšena grupa prevaranata

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da su uhapšena četiri člana grupe koja se bavila prevarama, od kojih se jedan lažno predstavljao kao funkcioner Vlade.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

12:18

Default images

"Na čelu te grupe je bio Todor Puletić, koji se lažno predstavljao kao visoki funkcioner Vlade Srbije, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, kao i savetnik i visoki funkcioner u kabinetu predsednika Republike i koji je izvršio više krivičnih dela prevare u periodu od januara 2004. do oktobra 2009. godine", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je ta grupa, dovodeći u zabludu više pravnih i fizičkih lica na teritoriji Srbije i inostranstva, ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 4,5 miliona evra.

On je precizirao da je u toj akciji, koju je policija izvela u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, do sada uhapšeno četiri osobe i najavio nastavak te policijske akcije.

Ministar policije je naveo da je to prvi put da se krivično delo prevare tretira na takav način i da postoji organizovana kriminalna grupa koja se tim bavila.

Dačić je pozvao sve građane koji su, kako je kazao, imali prilike da se suoče sa ovakvom organizovanom kriminalnom grupom ili se suočavaju sa drugima koji se predstavljaju i govore u ime najviših državnih organa da to odmah prijave MUP-u i drugim državnim organima.

"Državna politika u ovom slučaju je potpuno jasna, da vodimo beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije i da niko ne može govoriti ni u čije ime, niti sprovoditi bilo kakva krivična dela", poručio je ministar policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: