7 godina zatvora za ubistvo Zarića

Pripadnik Interventne jedinice policije Miljan Raičević (25) osuđen je na sedam godina zatvora zbog ubistva Đorđa Zarića (24) marta ove godine u Novom Beogradu.

Izvor: Beta

Petak, 13.11.2009.

12:51

Default images

Predsednik sudskog veća Okružnog suda u Beogradu Života Đoinčević rekao je pri izricanju presude da je sud našao da je Raičević izvršio krivično delo ubistva. On nije usmeno obrazložio presudu navodeći da će obrazloženje biti u pismenom otpravku presude. Takođe, Raičeviću je produžen pritvor, ali je oslobođen plaćanja troškova sudskog postupka.

Presudom je porodica Zarić upućena je na parnicu radi ostvarivanja materijalno-pravnog zateva za obeštećenje, a Raičević ima pravo da uloži žalbu Vrhovonom sudu Srbije u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Raičević je danas u završnoj reči, pre izricanja presude, kazao da se ne oseća krivim za ubistvo Zarića jer je sve radio po propisima.

"Ne osećam krivicu, sve sam radio profesionalno i po propisima. Žao mi je zbog svega što se dogodilo i izjavljujem saučešće Zarićevoj porodici", kazao je Raičević.

Okružno tužilaštvo tereti Raičevića za ubistvo "s umišljajem, jer je ispalio smrtonosni hitac u Zarića, s razdaljine od pet centimetara, iako situacija nije iziskivala silu", za šta mu preti kazna zatvora od pet do 15 godina.

U optužnici se navodi da je policijska patrola 19. marta zaustavila vozilo u ranim jutarnjim časovima koje je prošlo na crveno svetlo.

Fudbaler "Resnika" Zarić, sedeo je na mestu suvozača, a Raičević je, kako se navodi u optužnici, do njega došao s repetiranim službenim pištoljem.

Policajac je bio uračunljiv, svestan svog dela, a u mladića je pucao s vrlo male udaljenosti, pokazali su nalazi veštaka balističara, navodi se u optužnici.

Neposredno posle ovog incidenta policija je saopštila da je Zarić ubijen nakon policijske potere, pošto se opirao hapšenju, jer nije želeo da izađe iz vozila i otimao se s policajcem oko pištolja.

Raičević se nalazi u pritvoru zbog visine zaprećene kazne za krivično delo ubistva, kao i zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno.

Đorđe Zarić je ubijen 19. marta ove godine. On je zadobio povrede u predelu glave, od kojih je preminuo na licu mesta, a smrt je konstatovao dežurni lekar u 4:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: