Dežurni timovi LDP-a protiv H1N1

Beogradski odbor LDP-a organizovaće kol-centre i dežurne timove u kojim će građani moći da dobiju sve neophodne informacije o virusu novog gripa.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

15:37

Default images

Iz LDP su pozvali sve političke stranke na odgovornu akciju u borbi protiv novog gripa, koja bi se sporovodila u koordinaciji za Gradskim sekretarijatom za zdravstvo.

Podsetivši da su na inicijativu gradskog sekretara za zdravstvo Zorana Blagojevića uvedena dežurstva u zdravstvenim ustanovama, u LDP-u su naveli da su u Skupštini grada, gradonačelniku i Gradskom veću, podneli incijativu da se iz budžetske rezerve odvoje sredstva za plaćanje vanrednih dežurstava i prekovremenog rada lekara i medicinskog osoblja.

Ta stranka navodi da će u prostorijma opštinskih odbora formirati dežurne timove, koji će biti nadležni da obezbede dodatnu pomoć i sigurnost Beograđanima.

"Prvo moramo da pomognemo onima koji su najugroženiji, i koji ne mogu sami u potpunosti da se zaštite, ili da obavljaju svoje svakodnevne potrebe dok su bolesni. U naših centrima, građani će moći da dobiju sve potrebne informacije i uputstva kome da se obrate u slučaju simptoma gripa. Naši volonteri biće na raspolaganju svakome kome je potrebna pomoć oko obavljanja najhitnijih poslova, pa ćemo biti umesto onih koji to ne mogu otići do samoposluge po namirnice, do apoteke po lekove i zaštitna sredstva, do druge ustanove u kojoj imaju neodložan posao", saopštila je ta stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: