Festival nekretnina u Budvi

U Budvi, u Crnoj Gori, u toku je prvi međunarodni festival nekretnina i investicija - FREI 2009.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

13:55

Default images

Cilj skupa koji je okupio zvaničnike i privrednike zemalja regiona je unapređenje investicionog ambijenta, odnosno ukazivanje na to šta koja zemlja treba da uradi, kako bi postala primamljivija stranim, ali i domaćim investitorima.

Pitanje kako privući investitore u nekretnine i u tom smeru ojačaiti i regionalnu saradnju, okupilo je u Budvi predstavnike zemalja okruženja.

Jedan od prioriteta Crne Gore je da se učini dostupnijom, odnosno da uloži u saobraćaj, kaže ministar uređenja prostora Branimir Gvozdenovic.

U saobraćaj mora da uloži i Srbija. Međutim, potencijalnim investitorima treba obezbediti i sigurnost, u čemu bi trebalo da pomogne novi set zakona, koji regulišu tu oblast, kaže Ivica Radović iz Ministarstva prostornog planiranja Srbije.

Evropska Komisija pozdravlja napore zemalja regiona da unaprede investicioni ambijent.

Ipak, njihovi predstavnici zaključuju da ima još mnogo toga da se uradi kako bi te zemlje postale atraktivne kako stranim, tako i domaćim investirima.

Pre svega treba, trebalo eliminisati administrativne barijere barijere i na taj način ubrzati procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: