Blagoslov SPC za posetu Vatikanu

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić dobio je blagoslov Svetkog sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC), uoči posete delegacije Srbije Italiji i Vatikanu.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 12.11.2009.

13:05

Default images

Kako se navodi u saopštenju SPC, Sveti arhijerejski sinod SPC primio je u radnu posetu ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, u čijoj pratnji su bili savetnik predsednika Srbije Mlađam Đorđević i savetnik ministra spoljnih poslova Damjan Krnjević.

Jeremić je, prema saopštenju, zatražio i dobio blagoslov Svetog sinoda uoči posete predsednika Srbije Borisa Tadića i članova Vlade Srbije Italiji i Vatikanu.

Tim povodom analiziran je i pozitivno ocenjen kvalitet odnosa između SPC i države i međusobni odnos crkava i verskih zajednica u Srbiji, navodi se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: