Pismo Tadiću o Srebrenici

Centar za evroatlantske integracije Srbije (CEAS) zatražio je od predsednika Srbije da se angažuje kako bi Skupština Srbije usvojila rezoluciju o Srebrenici.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 12.11.2009.

12:49

Default images

CEAS je u sredu uputio tvoreno pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću u kojem traži da se on angažuje kako bi Skupština Srbije usvojila rezoluciju Evropskog parlamenta o 11. julu, kao danu sećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

"Takav gest bi nesumnjivo naišao na pozitivne reakcije u regionu, Evropskoj uniji i u zemljama članicama. Moguće je da bi takav potez naišao na povoljne reakcije i u Holandiji koja se trenutno protivi odmrzavanju prelaznog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU", navodi se u saopštenju CEAS.

Predsedniče Tadiću, navodi se u pismu, EU će u decembru ove godine ponovo razmatrati mogućnost odmrzavanja SSP-a, a za taj period se najavljuje i poseta holandskog ministra spoljnih poslova Maksima Ferhagena Srbiji.

"Ne postoje institucionalne prepreke da se spomenuta rezolucija do tada ne stavi na dnevni red Skupštine Srbije. Korist od ovakvog gesta bi bila velika, a vidljive prepreke za tako nešto ne postoje", navodi se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: