Šabac: Istraga o trgovini ljudima

Okružni sud u Šapcu pokrenuo istragu protiv tri osobe za koje se sumnja da su izvršile krivično delo trgovine ljudima i posredovanje u prostituciji devojčica.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

01:15

Default images

Osumnjičeni su saslušani i određen im je pritvor do 30 dana. Istraga se nastavlja zbog sumnje da je više osoba koristilo seksualne usluge maloletnica. Postupak je pokrenut protiv V.Lj. (39) J.V. (31) i Đ.M. (44) za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivično delo na štetu dve četrnaestogodišnje devojčice, učenice osnovne škole.

"Prvookrivljenom je stavljeno na teret da je, koristeći teške životne prilike oštećenih, dovođenjem u zabludu i pretnjama, vrbovao, prevozio i davao trećim licima maloletne osobe i sve to činio u cilju seksualne eksploatacije kroz vršenje prostitucije oštećenih maloletnih osoba", rekao je Slobodan Velisavljević, sudija okružnog suda u Šapcu.

Kako B92 saznaje od sudije Velisavljevića, drugookrivljeni je pronalazio osobe zainteresovana za korišćenje seksualnih usluga i dovodio ih u vezu sa prvookrivljenim.

"Pri tome je njihov dogovor bio da drugookrivljeni za svakih pet pronađenih klijenata kao uslugu dobija jedan seksualni odnos sa jednom od oštećenih osoba. Nakon pronalaženja tih zainteresovanih lica, prvookrivljeni je odvodio maloletne osobe na određene lokacije i predavao ih korisnicima seksualnih usluga. Nakon obavljenog seksualnog odnosa, prvookrivljeni je od korisnika naplaćivao te usluge, pri čemu je sav novac zadržavao za sebe a maloletnim osobama davao simbolične iznose", kazao je Velisavljević.

Jedan od korisnika usluga bio je i trećeokrivljeni Đ. M. koji je imao odnos sa jednom od devojčica za dogovoreni novčani iznos, pri čemu je, kako navodi sudija, bio svestan da se radi o maloletnoj osobi koja je žrtva trgovine ljudima.

U zahtevu za sprovođenje istrage navedeno je da se sve dešavalo u periodu od avgusta do novembra.

Istraga se nastavlja zbog osnovane sumnje da je više osoba koristilo seksualne usluge maloletnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: