Tompson kod pape dan pre Mesića

Papa Benedikt XVI primio je desničarskog pevača Marka Perkovića Tompsona dan pre nego hrvatskog predsednika Stjepana Mesića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.11.2009.

17:06

Default images

Tompson, kome je zbog ustaške ikonografije i ustaških pesama na koncertima zabranjivan ulazak u zemlje Evropske unije i koga je zbog njegovih istupanja kritikovao i Mesić, posetio je juče papu. Pevač je izjavio da je inicijativa za posetu papi došla iz crkvenih krugova.

Mesić je tim povodom rekao da je sasvim razumljivo da katolici dođu u audijenciju kod pape.

"Sasvim je razumljivo da katolici dođu u opštu audijenciju. Bilo bi pretenciozno da apostrofiram sve građane Hrvatske koji su došli u audijenciju", rekao je Mesić, komentarišući jučerašnji prijem pevača Tompsona kod pape.

Posle opšte audijencije, papa se sreće sa oko 50 najavljenih osoba. Oni u koloni prolaze kraj njega, poljube mu ruku, on se sa njima pozdravi i primi darove ako su ih doneli.

Mesić se danas prvi put sreo sa papom Benediktom XVI, a s njegovim prethodnikom Jovanom Pavlom II, hrvatski predsednik se sreo u Zadru tokom njegove treće posete Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: