Bari: Odložena odluka o optužnici

Sud u Bariju odložio je odluku o optužnici za šverc cigareta protiv grupe državljana Crne Gore, Italije i Srbije za januar sledeće godine.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

20:35

Default images

Sud u italijanskom gradu Bariju odložio je za januar 2010.godine odluku o prihvatanju optužnice protiv grupe državljana Crne Gore, Italije i Srbije za učešće u švercu cigareta u periodu od 1994. do 2000. godine.

Odluka o eventualnom pokretanju sudskog postupka biće, kako su preneli elektronski mediji u Podgorici, razmatrana 18. januara 2010. godine.

Na spisku optuženih za šverc cigareta su, pored sedam državljana Italije, crnogorski državljani Dušanka Jeknić, Veselin Barović, Branko Vujošević, Miroslav Ivanišević i Branislav Mićunović, i državljani Srbije Stanko Subotić i Andrija Drašković.

Sudski proces za šverc cigareta počeo je u novembru 2001. godine, a tužlac Regionalne direkcije za borbu protiv mafije Đuzepe Šelzi ranije je u istragu o švercu cigareta uključio i ispitivanje navodne uloge u tim poslovima crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Đukanović je prošle godine bio u Bariju, gde je odgovorio na sva pitanja u državnom tužilastvu, a nakon toga je, kako je ranije saopšteno, predmet u vezi sa njime arhiviran.

Crnogorski premijer je nedavno u parlamentu izjavio da se nikada nije pozvao na imunitet da bi izbegao sudski postupak za navodno učešće u međunarodnom švercu cigareta.

Da Đukanović nije tražio zaštitu na osnovu imuniteta, potvrdio je, krajem, prošle sedmice, i italijanski advokat Enriko Tučilo.

"Dosadilo mi je da ponavljam da se Đukanović nikada nije pozvao na imunitet, ni pred tužiocima u Bariju, ni pred tužiocem u Napulju", rekao je Tučilo za podgorički list "Pobjeda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: