Đukanović: Bez kosovske senke

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je da Crna Gora i Srbija ne treba da ostanu pod senkom Kosova, kao i da će Podgorica i Priština razmeniti ambasadore.

Izvor: Politika

Sreda, 11.11.2009.

03:43

Default images

"Različiti odnos prema Kosovu danas opterećuje naše odnose. Mi razumemo Srbiju i, svakako, žalimo zbog problema u kojima se tim povodom našla. A, čini nam se, i pravilno tumačimo da je ovakav epilog kosovskog problema odavno izvestan", kaže Milo Đukanović u intervjuu za "Politiku”.

Đukanović je rekao da Crna Gora i Srbija ne bi smele da dozvole da ukupni odnosi između dve zemlje dugo ostanu pod kosovskom senkom.

"Moramo više razgovarati, graditi odnose poverenja, moramo imati intenzivnije kontakte da bismo kao dve bliske države osavremenili i prilagodili odnose i saradnju aktuelnom trenutku i boljoj budućnosti koja je, verujem, već počela za naše zemlje i naše narode. Crna Gora je za to spremna", rekao je on.

Stupanje na dužnost novog ambasadora Crne Gore u Beogradu verujem da može, dodao je Đukanović, biti nagoveštaj da već idemo tim pametnijim putem.

Odgovarajući na pitanje da li će Podgorica i Priština razmeniti ambasadore, Đukanović nije precizirao kada će se to dogoditi.

"Kada se neka zemlja prizna, onda je logičan sledeći potez uspostavljanje diplomatskih odnosa. Dakle, tu nema mesta spekulacijama. To ni za koga ne sme biti iznenađenje", kazao je premijer Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: