Druga žrtva novog gripa u Austriji

U austrijskoj pokrajini Salcburg je preminuo jedan 39-godišnji muškarac od posledica novog gripa.On je druga žrtva novog gripa u Austriji.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

02:44

Default images

Nova žrtva je već duže bolovala od novog gripa i dopremljena je u teškom stanju u bolnicu u Švarcahu. Samo kratko po početku intenzivne nege on je preminuo, saopštio je pokrajinski direktor sanitetstkog zavoda Kristof Kenig. Apsolutni "epicentar" novog gripa u Austriji je Beč, gde prema proračunu Medicinskog univerziteta, od novog gripa boluje oko 10.800 ljudi.

Institut za virusologiju u Beču objavio je, na osnovu te procene, da je talas gripa zahvatio Austriju.

Nakon što je proglašeno da je talas gripa zahvatio Austriju, moguće je lek "tamiflu" dobiti u apotekama sa receptom kućnog lekara, bez posebnog odobrenja osiguravajućeg društva.

Stručnjaci procenjuju da bi moglo da oboli do 400.000 stanovnika ove zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: