Škundrić:Bez obaveza prema Gaspromu

Ministar energetike Petar Škundrić kaže da potvrđeni gubitak NIS-a neće uticati na realizaciju ugovora sa "Gaspromom", po kojem 51 odsto akcija pripada Rusima.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

01:43

Default images

Kompanija "Ernst end Jang", nakon specijalne revizije, utvrdila je da je NIS u 2008. godini imao gubitak od osam milijardi dinara."Država nema obaveze, jer kada je prodavala 51 odsto NIS-a, stavila na uvid sve relevantne činjenice i Gasprom je bio upoznat u kakvom je u stanju NIS do tog trenutka bio", objašnjava Škundrić.

"Revizija je bila potrebna da se utvrdi tačno stanje poslovanja, sa stanovišta raspodele nove dobiti, koju će, nadam se, NIS ove godine ostvariti", rekao je on.

Specijalna revizija finansijskog izveštaja kompanije urađena je na preporuku Vlade Srbije, manjinskog akcionara, koji je iskoristio svoje zakonsko pravo da angažuje novog revizora da obavi specijalnu reviziju finansijskog izveštaja NIS-a za 2008. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: