Zaposleni u "Jatu" bez popusta

Popusti na avionske karte za zaposlene u “Jat ervejzu“ i članove njihovih porodica ukinuti su do daljeg naredbom generalnog direktora.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

19:47

Default images

Kako je saopšteno iz “Jata“, ta odluka doneta je u nizu mera koje su u proteklom periodu preduzete u nacionalnom avio-prevozniku da bi se smanjili rashodi i racionalizovalo poslovanje.

Zaposleni su do sada imali pravo na popuste koji su najčešće iznosili 90 odsto cene karte. Nacionalni avio-prevoznik je plaćao poreze i doprinose na tih 90 odsto, koji su tretirani kao lična primanja.

"Nastavićemo da sprovodimo reformske mere da bismo prestali da trošimo i počeli da punimo budžet države. Ukinućemo svaki trošak koji nije neophodan i iskoristiti sve svoje resurse i potencijale da bismo se brzo vratili na mesto regionalnog lidera", rekao je generalni direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović.

On je izrazio zadovoljstvo time što "u kompaniji postoji volja za promenama i što je mnogo onih koji razumeju koliko je važno da se nacionalni avioprevoznik prilagodi tržištu i koji su spremni da u promenama aktivno učestvuju".

Posle dolaska novog generalnog direktora u julu ove godine, uvedeno je pravilo po kome, pored generalnog direktora, još samo četiri rukovodioca mogu da odobravaju troškove. Na taj način je, pored kontrole troškova, uveden i princip lične, pojedinačne odgovornosti u finansijskom sektoru.

U okviru mera za finansijski odgovornije poslovanje, sa preduzećem "Jat tehnika" krajem avgusta potpisan je ugovor o održavanju aviona na ekonomskim osnovama, za razliku od prethodnih godina, kada je ovom preduzeću isplaćivana neka vrsta mesečne apanaže, bez obzira na obim obavljenih poslova, navodi se u saopštenu "Jat ervejza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: