Ugrožene porodice dobile stanove

Čelnici gradske uprave uručili su danas ključeve 63 stana za socijalno ugrožene u zemunskom naselju Kamendin.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

16:52

Default images

Gradonačelnik Dragan Đilas i njegov zamenik Milan Krkobabić obišli su nekoliko stanova i razgovarali s građanima. Oni su najavili nastavak akcije dodele stanova najugroženijim kategorijama stanovništva, već u maju sledeće godine.

Osmogodišnji Lazar Ivetić oduševljeno je primio ključeve svog novog stana. Lazareva majka Vesna Ivetić presrećna je što je njena porodica dobila pristojan krov nad glavom.

“Porodica je petočlana. Živeli smo u samačkom hotelu“, kaže ona dodajući da su uslovi u kojima su ranije živeli bili jako loši.

“Zato što je jedna soba u pitanju, 20 kvadrata gde su deca uzrasta - najmlađi osam godina, ćerka 17, sin 22. Ovde smo dobili 46 kvadrata“, kaže Vesna Ivetić.

63 socijalno ugrožene porodice dobile su stanove na konkursu koji je sproveden u prvoj polovini ove godine.

Oni su stanove dobili na korišenje na pet godina, uz plaćanje minimalne naknade, koja za porodicu Ivetić iznosi 2 000 dinara mesečno.

Međutim, grad nema nameru da na ovom stane, već nastavlja finansiranje izgradnje stanova za socijalne kategorije, kao i neprofitnih stanova, najavljuje zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

“U idućoj godini gradimo novih 80 stanova, ali ozbiljno razmišljamo da deo neprofitabilnih stanova konvertujemo u socijalne stanove. Grad Beč napravi 5 000 socijalnih stranova godišnje, hajde da im se i mi Beogradu primaknemo“, poručuje Krkobabić.

Grad će u narednom periodu posvetiti pažnju i drugim kategorijama stanovništva, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ali poručuje da se socijalnim ili neporofitnim stanovima ne nadaju zaposleni u gradskoj upravi i javnim preduzećima.

“Sigurno ćemo i dalje posebno posvetiti pažnju zaposlenima u obrazovanju, u zdravstvu, sudstvu, policiji... Nameravamo da uključimo ovog puta i određen broj stanova za pripadnike Vojske i da jedan veliki broj stanova ide, kao što smo i prošli put videli na onom našem konkursu, za mlade bračne parove“, navodi Đilas.

“I da jedan deo odvojimo za socijalne kategorije i mislim da će onda ta akcija imati potpuni smisao“, smatra gradonačelnik.

Gradski čelnici su posebno naglasili da će budući most, koji bi prema planu gradske uprave trebalo da povezuje Zemun i Borču, zemunsko naselje Kamendin učiniti još pogodnijim za život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: