Tri dana na santi sa medvedima

Kanadski spasioci spasili su 17-godišnjeg dečaka koji je tri dana bio zarobljen na santi leda sa tri polarna medveda.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.11.2009.

15:28

Default images

Neimenovani dečak pratio je strica u lov kada se našao odsečen na santi leda, gde je u samoodbrani bio primoran da ubije jednog medveda. Spasioci su naveli da je nesrećni tinejdžer bio u stanju hipotermije kada su ga našli.

Nestanak dečaka i njegovog strica prijavljen je u subotu kada se njihov snoumobil pokvario oko 18 kilometara od Koral Harbora, mesta na ostrvu Sautempton, u kanadskom Arktiku.

Njih dvojica su krenula po pomoć kada je došlo do cepanja velike sante leda, zbog čega je dečak ostao na delu koji je odnela voda.

Spasioci su našli njegovog strica u nedelju ujutru dok je dečak ostao na santi, gde ga je napala ženka polarnog medveda sa mladuncima.

"Morao je da ubije majku da bi se zaštitio", kazao je predstavnik spasilačke ekipe. Mladunci su ostali uz telo majke, a dečak se sve vreme držao što je mogao dalje od njih.

Izgubljenog tinejdžera uočio je u nedelju popodne pilot jednog od spasilačkih aviona koji su poslati da ga traže. Spasioci su uspeli da ga izvuku tek sutradan i da ga prebace u bolnicu u Čerčilu, u državi Manitoba, gde se leči od hipotermije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: